טיפים ללקיחת הלוואה לקניית רכב
השוואת הצעות
תחום ההלוואות לרכב ותחום ההלוואות בכלל מאופיין בתחרות גדולה בין הגורמים השונים בשדה מקצועי זה. התוצאה היא מגוון רחב של מסלולים והצעות, אותם מומלץ לבחון לפני שמקבלים את ההחלטה. הלוואות לרכישת רכב ניתן לקבל דרך הבנקים בריביות סבירות, אבל בתהליך "בירוקרטי" שלא ברור אם בסופו ההלוואה תאושר (פעמים רבות יש צורך בערבים או בביטחונות).
גורמים חוץ בנקאיים עשויים להציע הליך פשוט יותר של אישור ההלוואה, אבל סיכון אפשרי הוא ריביות גבוהות יותר. חברות ליסינג, שמציעות בין השאר קניית רכב משפחתי בתנאים משתלמים, יכולות להציע אף הן מסלולי מימון נוחים.
לכל אלה צריך להוסיף מאפיינים עיקריים של העסקה (בעיקר מחיר הרכב) ושל הרוכש, למשל בכל הנוגע להון העצמי או לרמת ההכנסה. כאשר מבצעים בדיקה ומקבלים הצעות ממספר גורמים לפחות, ניתן להתקרב לעבר ההחלטה המוצלחת ביותר והמתאימה ביותר לרוכש הרכב הספציפי.
המטרה: לא "להיחנק" מבחינה כלכלית
אחת השאלות שמעסיקות כל אדם הרוכש רכב ומעוניין בהלוואה היא מה סכום ההלוואה שכדאי לו לקחת. גורמים שונים עשויים להציע הלוואה בגובה שמתקרב למלוא שווי הרכב בעסקאות לרכב יד ראשונה, ומעט פחות (עד 80% לרוב) בעסקאות רכב מיד שנייה. עדיין, לא תמיד יהיה זה צעד מומלץ לקחת הלוואה בסכומים "גבוהים מדי". הסיבה היא שהלוואות כרוכות בריבית, גבוהה יותר או פחות, אבל עדיין כזו שמייקרת את מחיר העסקה. לא תמיד יש ברירה, אבל לפעמים כן אפשר לצמצם את ההלוואה שלוקחים.
כדי לדעת מהו סכום ההלוואה הדרוש, יש לראות מה ההון הראשוני הקיים ברשות הרוכש, ובאיזה סכום חודשי של הלוואה הוא יוכל לעמוד: חשוב לזכור שתמיד יש הוצאות קבועות או משתנות, כך שזה לא יהיה מומלץ להקדיש את כל המשכורת (או אפילו את רובה) להשבת כספי ההלוואה. ניתן לנצל חלק מההון הראשוני לביצוע הרכישה, ולצד זה גם לחלק את ההלוואה לתקופה ארוכה יחסית – דבר שיקטין את הסכומים שיש להחזיר מדי חודש בחודשו.